ГоловнаСвіт

Росія вимагатиме всеукраїнської конституційної реформи, - Лавров

Міністр закордонних справ РФ вимагає виконати обіцянки, які дав Янукович

Росія вимагатиме всеукраїнської конституційної реформи, - Лавров
Фото: EPA/UPG

Росія має намір наполягати на проведенні конституційної реформи в Україні. Про це на прес-конференції заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляє РБК.

Лавров нагадав, що за результатами женевських переговорів у квітні 2014 р. між Україною, Росією та ЄС було досягнуто домовленості про початок негайного політичного діалогу в Україні.

"Але конституційна реформа була відсунута на задній план, і київська влада не збирається до неї повертатися, хоча це було серед домовленостей, які ухвалювали ще за Президента Януковича", - заявив Лавров.

"У жодному разі не можна забувати про обов'язкову всеукраїнську конституційну реформу, і ми будемо наполягати, щоб цього дотримували", - додав він.

Окрім того, за словами дипломата, Росія сподівається, що Україна почне переговори про надання особливого статусу територіям, захопленим терористами ЛНР і ДНР.

Нагадаємо, від початку антитерористичної операції на сході України загинули 864 українських військовослужбовці. За оціночними даними, втрати з боку терористів сягають 2000 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram