ГоловнаСвіт

Росія виділить 400 млн рублів на авіаперевезення пасажирів до Криму

Право на субсидії від уряду отримають авіакомпанії з літаками російського виробництва

Уряд Росії може виділити 400 млн рублів у вигляді субсидій авіакомпанії Red Wings на перевезення пасажирів у Крим із Москви і Петербурга 2014 року.

Про це повідомив заступник міністра транспорту Росії Валерій Окулов на Гідроавіасалоні в Геленджику, інформує ИТАР-ТАСС.

Розповідаючи про підготовку змін до постанови уряду РФ про субсидування пасажирських авіаперевезень до Криму, він зазначив, що право на ці субсидії і виконання польотів з Москви і Петербурга до Криму матимуть авіакомпанії, в реєстрі яких є літаки російського виробництва.

За словами заступника міністра, мета субсидій - зацікавити авіакомпанії і зробити перевезення до Криму рентабельними для перевізників. "Зараз в "Аерофлоту" в один бік - 4000 рублів, у Red Wings - 6000 рублів. Завдяки субсидіям має стати дешевше", - сказав Окулов. Про розмір можливих субсидій він зазначив, що "до кінця року близько 400 мільйонів рублів".

Відповідаючи на питання про те, чи буде одержувачем субсидій авіакомпанія Red Wings (перевізник оперує літаками Ту-204), Окулов повідомив: "Так, вибираємо з одного "кавуна".

При цьому щодо можливого створення федерального казенного або державного унітарного підприємства для перевезень пасажирів до Криму він зауважив, що "річ не у формі власності, річ в авіапарку". За словами заступника міністра, зараз розглядають питання поповнення парку Red Wings літаками Іл-96, раніше виведеними з експлуатації "Аерофлоту", а також літаками Ту-204СМ.

Окулов додав, що використання літаків SSJ-100 на кримському напрямку можливе, але вважає, що ефективніше

на цьому напрямку "ставити все-таки місткі літаки".

Згідно з чинним варіантом постанови уряду про підтримку авіаперевезень у Крим, держава не субсидує рейсів із Москви і Санкт-Петербурга.

Нагадаємо, в серпні повідомляли, що в РФ створять спеціальну авіакомпанію для польотів до Криму. Перед цим компанія "Добролет", яка виконувала рейси між Москвою і Сімферополем, потрапила до списку санкцій ЄС як компанія, що виконує рейси до Криму. 4 серпня компанія була змушена призупинити всі польоти у зв'язку з анулюванням договору лізингу повітряних суден Boeing-737-800.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram