ГоловнаСвіт

У Японії 59 осіб захворіли на лихоманку денге

Лихоманка може спричиняти смертельно небезпечну кровотечу

У Японії 59 осіб захворіли на лихоманку денге

У Японії 59 осіб із 12 префектур країни захворіли на лихоманку денге.

Про це в четвер, 4 вересня, повідомило міністерство охорони здоров'я, праці і добробуту Японії.

Згідно із заявою відомства, лише за останню добу кількість хворих зросла на 11 осіб.

Як з'ясувалося, усі хворі в серпні відвідували парк Еегі в центрі Токіо або проходили поблизу.

У четвер мерія Токіо вирішила закрити парк для відвідувачів через поширення лихоманки денге. Напередодні епідеміологи зробили вибірковий відбір комарів на 10 ділянках парку. Аналізи показали наявність вірусу в комах з чотирьох ділянок. У зв'язку із цим вирішено закрити територію парку для відвідувачів, щоб провести дезінфекцію, крім музичної арени та футбольного поля.

Перші випадки захворювання на лихоманку в Японії виявили наприкінці серпня. За цей час вірус виявлено в 59 осіб з 12 префектур. Розповсюджувачами захворювання є комарі. За даними фахівців, наявність вірусу в комарів з чотирьох ділянок із 10 свідчить про високу концентрацію комах-носіїв у цьому парку. Лихоманку денге виявлено в Японії вперше за останні 70 років. Стан усіх недужих задовільний, загрози для життя немає.

Лихоманку денге розносить особливий вид комарів Aedes Aegypti, які розмножуються у чистій стоячій воді. Інкубаційний період триває 5-10 днів. Лихоманка, від якої немає ні надійних вакцин, ані ліків, характеризується раптовим підвищенням температури, яке триває п'ять-сім днів, головним болем, сильним болем у суглобах, іноді висипом.

Лихоманка може спричиняти смертельно небезпечну кровотечу.

Згідно зі статистикою, на лихоманку денге у світі щорічно занедужують від 50 до 100 мільйонів жителів тропіків і субтропіків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram