ГоловнаСвіт

Грузія ухвалила резолюцію зі звинуваченням Росії в агресії проти України

Росія підтримує, навчає, озброює і фінансує сепаратистські сили на Донбасі

Грузія ухвалила резолюцію зі звинуваченням Росії в агресії проти України
Фото: www.vestikavkaza.ru

Парламент Грузії одноголосно ухвалив резолюцію щодо обстановки в Україні, висловивши підтримку її територіальної цілісності і звинувативши Росію в "неприкритій військовій агресії".

Про це повідомляє сайт "Новости-Грузия".

"За даними авторитетних міжнародних організацій і західних країн-партнерів, Росія не тільки підтримує, навчає, озброює і фінансує сепаратистські сили, що діють на південному сході України, а й здійснює неприкриту військову агресію проти сусідньої суверенної держави. Очевидна перспектива подальшої ескалації напруженості і широкомасштабного військового протистояння між двома державами, що створює загрозу миру і стабільності як у регіоні, так і у світі", - йдеться в тексті резолюції.

Згідно з документом, особливу тривогу викликає збільшення кількості жертв в Україні.

"Особливо тривожним є зростання кількості жертв серед мирного населення, кількість тих, що залишилися без житла, і збільшення потоку вимушених переселенців. Незважаючи на попереджувальні заклики, прийняті на міжнародному рівні, і переговори у різних форматах, Росія порушує міжнародно визнані норми права і принципи так само, як це відбувається стосовно Грузії донині після війни серпня 2008 року", - йдеться у документі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram