ГоловнаСвіт

Британія не виключає авіаударів по позиціях сирійських бойовиків

Британське МЗС пообіцяло зробити все можливе, щоб урятувати полоненого ісламістами журналіста

Британія не виключає авіаударів по позиціях сирійських бойовиків
Филип Хаммонд
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Великобританії Філіп Хаммонд у середу, 3 вересня, заявив, що Лондон не виключає можливості авіаударів по позиціях бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД), повідомляє агентство Рейтер

При цьому, за його словами, погрози бойовиків стратити британського журналіста Девіда Хейнса не вплинули на позицію Лондона в цьому питанні.

Напередодні ісламістське угруповання виклало в Інтернет відео зі стратою американського журналіста Стівена Сотлоффа, пригрозивши позбавити життя також британського журналіста, якщо західні уряди не розірвуть "диявольського альянсу з Америкою проти "Ісламської держави".

"Це ніяк не впливає на наше стратегічне планування, - сказав Хаммонд журналістам. - Якщо ми вважатимемо, що від авіаударів буде користь, тоді ми, звичайно, розглянемо таку можливість. Але наразі ми не прийняли такого рішення".

З такою заявою голова МЗС виступив після зустрічі кризового штабу з питань безпеки в середу. За його словами, попередній аналіз показує, що відео зі стратою Стівена Сотлоффа є справжнім.

Хаммонд також зазначив, що бойовик ІД, який убив американця, ймовірно, є тим самим чоловіком, який раніше обезглавив ще одного американського журналіста - Джеймса Фоулі.

"Ви ж не очікуєте, що я обговорюватиму всі варіанти (дій проти ІД - ред.), які ми розглядаємо, але я запевняю вас, що ми зробимо все можливе, щоб захистити цю людину (Девіда Хейнса - ред.)", - підсумував Хаммонд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram