ГоловнаСвіт

Австралія припинила постачання урану в Росію

У Канберрі обговорюють питання про надання гуманітарної та технічної військової допомоги Україні

Австралія припинила постачання урану в Росію
Тони Эбботт

Австралія припинила постачати уран у Росію через позицію Москви стосовно України, повідомляє 3 вересня агентство Рейтер.

"Наша країна не продаватиме уран Росії до особливого розпорядження, і Австралія не має наміру продавати уран у країну, яка так очевидно порушує міжнародне право, як зараз це робить Росія", - заявив прем'єр-міністр Австралії Тоні Еббот.

За його словами, зараз австралійський уряд обговорює питання про надання гуманітарної і технічної військової допомоги Україні. Еббот також зазначив, що Австралія планує відкрити посольство в Києві.

Нагадаємо, 1 вересня Австралія розширила до рівня ЄС санкції проти Росії. Нові обмеження, зокрема, стосуються заборони на постачання озброєння й обладнання для нафтогазової сфери. Крім того, заборонено доступ російських державних банків на австралійський ринок капіталу, накладено заборону на інвестиції в Крим або торгівлю з ним.

Договір про постачання австралійського урану Москва і Канберра підписали 2007 року. Перша партія надійшла в Росію 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram