ГоловнаСвіт

Литва відправила в Україну 5 тонн гуманітарної допомоги

Літак з відповідним вантажем раніше у вівторок вилетів з бази ВПС Литви

Литва відправила в Україну 5 тонн гуманітарної допомоги
Фото: rus.tvnet.lv

Литва направила в Україну понад п'ять тонн гуманітарного вантажу, в тому числі 4,5 тонни сухих пайків і медикаментів від Міністерства оборони і майже 600 кілограмів матеріальної допомоги, зібраної громадянами Литви.

Про це 2 вересня повідомляє Delfi.

Військово-транспортний літак C-27J Spartan з відповідним вантажем вже вилетів з бази ВПС Литви в Шяуляй. Де саме в Україні він приземлиться - не уточнюється.

Вказується, що 580 кілограмів гуманітарної допомоги (йдеться про продукти, медикаменти, спальні мішки та інше) зібрала громадська організація Aspectus Memoria. Пізніше обговорять і доставку інших вантажів.

Напередодні ініціатор акції, режисер Джон Охман заявив, що громадяни Литви зібрали для українців близько шести тонн гуманітарної допомоги, однак до адресатів дійде менша кількість.

"Вагу нашого вантажу з незрозумілих мені причин зменшили в три рази. Спочатку знизили до двох тонн, потім, коли ми приїхали, вийшло лише 1100 кілограмів, через півгодини вже 500 кілограмів, а зараз вже 400 кілограмів", - заявив Охман. При цьому чому його дані не збігаються з інформацією Міноборони, не уточнюється. Сам режисер зазначив, що причини зниження ваги вантажу йому не пояснили.

Раніше глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс в твіттері повідомив, що за три дні його співгромадяни зібрали шість тонн гуманітарної допомоги для українців.

Антитерористична операція на Донбасі триває з квітня. У зоні бойових дій опинилися в тому числі Донецьк, Луганськ і низка інших населених пунктів. У Луганську, зокрема, склалася критична ситуація: там відсутнє електро- і водопостачання, зупинено поставки продуктів. За період бойових дій гуманітарну допомогу Україні поставляли США - у вигляді сухих пайків, РФ - у вигляді 280 вантажівок з різними вантажами, а також Польща, Південна Корея, Норвегія та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram