ГоловнаСвіт

У Хабаровську шахраї намагалися нажитися на загиблих в Україні десантниках

У Комітету солдатських матерів просили допомоги в доставці "вантажу-200"

У Хабаровську (Росія) невідомі шахраї намагалися нажитися на загиблих в Україні російських десантниках.

Про це повідомив "Дождь" з посиланням на місцевий Комітет солдатських матерів.

Так, до Комітету солдатських матерів Хабаровська зателефонувала невідома з проханням допомогти у доставці "вантажу-200" (загиблі). При цьому, за словами голови Комітету Валентини Решеткіної, сприяння з боку громадської організації мало полягати виключно у фінансовій допомозі.

"Нещодавно до мене зверталася аферистка, яка говорила, що дасть мені телефони хлопців-ополченців, яким потрібно відправити "вантаж-200". Я кажу: "Давайте мені телефон". Вони сказали, що потрібна фінансова допомога, готові дати номер картки. Я запропонувала вирішити питання по-іншому: давайте мені ПІБ хлопців, звідки призивалися, я вийду на ці військкомати, підключу уповноважених з прав людини. А вони кажуть: "Ви знаєте, ми їх вже відправили", - розповіла вона.

За словами Решеткіної, номер, який нібито належить "ополченцям", виявився зареєстрованим в Сибіру.

Наразі це перший такий випадок. До Союзу солдатських матерів схожих повідомлень не надходило. У комітети інших російських міст, з якими зв'язався "Дождь", шахраї теж не дзвонили.

Росія тим часом продовжує заперечувати вторгнення в Україну, незважаючи на численні докази присутності російських військ і військової техніки на українській території. Так, 28 серпня НАТО показало фото перетину кордону України військовою технікою РФ. А 30 серпня повідомлялося, що Росія і далі перекидає на Донбас військову техніку і найманців. Крім того, раніше в понеділок повідомлялося, що в Україні воюють 4 батальйонно-тактичні групи ЗС РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram