ГоловнаСвіт

12 поранених десантників із Рязані доставили у Петербург, - ЗМІ

У більшості з них осколкові поранення

У четвер у Міську Військово-медичну академію ім. Кірова привезли першу групу поранених російських контрактників, повідомляє "Дождь" з посиланням на джерело у медичних колах Санкт-Петербурга.

Поранених доставили бортом транспортного літака Ан-72 з Ростова-на-Дону.

За словами джерела, це вже п'ятнадцятий борт, який прибув у Військово-медичну академію за останній тиждень. Проте до цього літаки привозили поранених проросійських сепаратистів, в основному з українськими паспортами. Всього у госпіталі перебувало близько 180 поранених, доставлених із Ростова-на-Дону.

Джерело "Дождя" уточнило, що 12 російських контрактників, доставлених у Військово-медичну академію сьогодні, служать у 106-й гвардійській повітряно-десантній дивізії, дислокованій у Рязані. У більшості з них осколкові поранення нижньої частини тіла - тобто поранення від "розтяжок" і протипіхотних мін.

Читайте: Тайная война российского десанта

За словами джерела, поранені почали поступати у Петербург у зв'язку з тим, що лікарні Ростова-на-Дону і Волгограда переповнені.

Міська військово-медична академія ім. Кірова розташована у Санкт-Петербурзі на вулиці академіка Лебедєва. Раніше голова організації "Солдатські матері Санкт-Петербурга" Елла Полякова повідомила "Дождю", що має намір перевірити інформацію про сотню поранених, доставлених у Петербург. 

Нагадаємо, Росія офіційно заперечує участь своїх військових у боях на Донбасі. Появу десятьох російських десантників на території України, яких затримали сили АТО, в Міноборони РФ пояснили тим, що вони заблукали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram