ГоловнаСвіт

У Китаї побудують електричні АЗС на $16 млрд

Електромобілі мають скласти 30% державних закупівель машин в КНР вже до 2016 року

У Китаї побудують електричні АЗС на $16 млрд
Электромобили
Фото: autotesla.com

Влада Китаю планує виділити близько 100 млрд юанів ($16 млрд) на будівництво мережі автозаправних станцій, які заряджатимуть електромобілі.

Як повідомляє Bloomberg, таким чином Пекін має намір підтримати електромобільний сектор, який розвивається в країні.

Фінансування з боку держави стане великою підмогою для місцевих виробників. Насьогодні електромобілі в країні виробляються декількома компаніями, включаючи групу BYD, але в найближчій перспективі не можуть достатньо ефективно конкурувати з машинами, оснащеними традиційними двигунами.

Окрім того, Китай планує звільнити електромобілі і деякі гібриди від податку з продажів. Також уряд розпорядився поставити такі машини на озброєння місцевих чиновників.

КНР намагається вести боротьбу за скорочення вуглецевих викидів, що завдають шкоди екології країни. Окрім того, послаблення для електромобілів заохочують інноваційні процеси в автомобілебудуванні.

Згідно з планами уряду, електромобілі мають скласти 30% державних закупівель машин вже до 2016 року. Після того, як регіональна влада впорається з цим завданням, частка буде знову підвищена.

За прогнозом компанії BMW, яка почне продавати свій електромобіль в країні в цього року, китайський ринок машин з електродвигуном стане найбільшим у світі впродовж п'яти років. Попит на ці засоби транспорту ростимуть у міру того, як зводитиметься інфраструктура, зокрема, АЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram