ГоловнаСвіт

НАТО закликає всі сторони забезпечити доступ до місця падіння "Боїнга"

Щоб дозволити відновити розслідування і повернути на батьківщину жертв та їхнє майно

НАТО закликає всі сторони забезпечити доступ до місця падіння "Боїнга"
архив

НАТО закликає всі сторони в Україні забезпечити безперешкодний доступ слідчих до місця катастрофи малайзійського лайнера і зазначає, що рішення про терміни публікації результатів розслідування мають приймати незалежні слідчі.

Про це повідомив "РИА Новости" представник військового альянсу у вівторок, 26 серпня.

"Є незалежні слідчі, вони самі повинні вирішувати, коли можуть бути оприлюднені результати. Всі сторони в регіоні повинні забезпечити негайний, безпечний і необмежений доступ до місця катастрофи, щоб дозволити відновити розслідування і повернути на батьківщину жертв та їхнє майно", - сказав представник НАТО, який говорив на умовах анонімності.

За його словами, "ті, хто прямо або опосередковано несуть відповідальність за катастрофу збитого малайзійського рейсу MH17, повинні бути притягнуті до відповідальності і постати перед судом якомога швидше".

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області 17 липня. В результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. За попередніми даними, лайнер авіакомпанії Malaysia Airlines збили донецькі бойовики, які, ймовірно, переплутали його з українським транспортником.

Раніше в серпні повідомлялося, що попередній звіт по "Боїнгу" передставлять в ООН до кінця серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram