ГоловнаСвіт

У РФ суд арештував майно 2 генералів МВС на 300 млн рублів

Арештоване майно було юридично оформлено на родичів та близьких друзів поліцейських

Басманний районний суд Москви арештував нерухомість колишнього начальника антикорупційного голови МВС Дениса Сугробова та його колишнього заступника Бориса Колеснікова, звинувачуваних в організації злочинного співтовариства.

Як повідомляє 26 серпня "Коммерсантъ", загальна вартість об'єктів перевищує 300 млн рублів.

За словами представника суду, за клопотанням слідства заарештовано 11 об'єктів нерухомості Сугробова - квартири, паркувальні місця та інше майно. Під санкцію, зокрема, потрапили лофт-апартаменти "для вільного художника" площею 1,5 тис. квадратних метрів, в які, за версією слідства, планував заселитися Сугробов.

Окрім того, як повідомляє РБК, з посиланням на джерело в Слідчому комітеті Росії, під арешт потрапили торгівельні площі в Москві на Псковській вулиці і на Алтуф'євському шосе, що належали Колеснікову.

За даними джерела "Комерсанта", близького до слідства, нерухомість арештували в першу чергу для того, щоб зруйнувати економічну базу передбачуваної поліцейської ОПС.

Арештоване майно було юридично оформлено на родичів і близьких друзів Сугробова і Колесникова. Однак у слідчих та оперативників ФСБ "з'явилися підстави вважати", що в нерухомість вкладено гроші, здобуті самими обвинуваченими у результаті їх протизаконної діяльності.

За даними джерел видання, 1,5 тисячі квадратних метрів планування в Studio 8 Сугробов оформив на трьох близьких йому людей - адвоката Георгія Антонова, водія Дмитра Грешньова і дизайнера Бориса Юдіна. Грешньов віз екс-начальника ГУЕБіПК з риболовлі з Астраханської області, коли того затримали співробітники ФСБ, Юдіну потрібно було облаштувати генеральський лофт.

Те ж саме зробив генерал Колесніков. Його батько Іван Колесніков розповів РБК, що приміщення в районі Алтуф'євського шосе (близько двох тисяч квадратних метрів) - це склади і офіси, які насправді належать матері загиблого.

Борис Колесніков загинув 16 червня під час допиту в Слідчому комітеті. За версією слідства, він відпросився в туалет, вирвався від конвоїрів і вистрибнув з балкона шостого поверху. За версією адвокатів, Колесніков вийшов на балкон зі слідчим Новіковим, який повернувся один. world.lb.ua/news/2014/06/16/269962_eksgeneral_mvd_rf_pokonchil.html

Колесніков разом зі своїм начальником Сугробовим, за версією слідства, поставили на потік порушення кримінальних справ проти чиновників і бізнесменів, яким пропонували хабар за ті чи інші послуги підіслані агенти поліцейських.

Сугробова відправили у відставку 21 лютого, через кілька днів після допиту у Слідчому комітеті затримали Колесніков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram