ГоловнаСвіт

Росія відповіла на японські санкції

Хто саме потрапив до "чорного списку" Москви, не повідомляється

Росія відповіла на японські санкції

МЗС Росії вручив послу Японії в Москві Тікахіто Хараді список осіб, проти яких введуть обмеження на в'їзд на територію країни.

Ці заходи вжито у відповідь на візові санкції Токіо, повідомляється на сайті МЗС РФ у п'ятницю, 22 серпня.

"Хараді вручили список громадян Японії, проти яких вводяться обмеження на в'їзд в Російську Федерацію у відповідь на візові санкції Токіо проти кількох громадян нашої країни", - йдеться у повідомленні МЗС Росії. Хто саме потрапив до "чорного списку" Москви, не повідомляється.

На початку серпня Японія схвалила новий пакет санкцій проти громадян РФ та проросійських сепаратистів. До обмежувального списку потрапили 40 осіб, зокрема, повалений президент України Віктор Янукович та представники кримської "влади".

18 березня Японія прийняла перший пакет санкцій проти Росії, після входження Криму до складу РФ. Токіо призупинив переговори про полегшення візового режиму, а також відклав низку спільних ініціатив. Через місяць, 29 квітня, Японія приєдналася до американських та європейських обмежень і внесла до чорного списку 23 громадян Росії. Їх імена не озвучили, проте в МЗС Японії заявили, що список складений за аналогією з американським, ухваленим на кілька днів раніше.

28 липня Японія вжила додаткових заходів проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні. До нового списку потрапили ще 15 громадян Росії та України, а також 18 організацій. Окрім того, під заборону потрапив імпорт продукції з Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram