ГоловнаСвіт

Сербія має намір забезпечувати Росію продуктами харчування замість країн ЄС

У Міністерстві сільського господарства вважають, що отримали "унікальний шанс"

Сербія має намір забезпечувати Росію продуктами харчування замість країн ЄС
Фото: ianp.com.ua

Сербія має намір збільшити поставки продуктів харчування в Росію.

Це пов'язано із введенням Москвою санкцій проти країн ЄС, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Можливість збільшення експорту сільськогосподарських і харчових продуктів до Росії - це "унікальний шанс, який Сербія має використовувати, якщо зможе дотримуватися російських стандартів і правил", вважає сербський міністр сільського господарства та захисту навколишнього середовища Сніжана Богосавлевіч-Бошкович.

"Російська сторона зацікавлена в усіх наших сільськогосподарських і харчових продуктах, особливо в м'ясі, молоці, фруктах і овочах. А сиру можемо експортувати стільки, скільки зможемо виробляти", - заявила міністр журналістам. При цьому вона запевнила, що очікуваний експорт не призведе до збільшення цін на внутрішньому ринку.

Міністр заявила, що Сербія "зробить все можливе, щоб стимулювати виробництво і на малих підприємствах, що є великим шансом, який бачать багато громадян і політики".

Нагадаємо, Росія з 7 серпня ввела заборону на постачання яловичини, свинини, сирів, птиці, молока, риби та іншої продукції з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Цей захід вжито у зв'язку з санкціями, введеними проти РФ через події в Україні. Сербія не підтримує санкцій проти Росії.

Раніше відкрилася можливістю експортувати більше продуктів харчування до Росії скористалася також Туреччина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram