ГоловнаСвіт

Саміт НАТО відбудеться 4-5 вересня

Однією з пріоритетних тем повинен стати Афганістан

Саміт НАТО відбудеться 4-5 вересня в Уельсі. Про це йдеться в комюніке, опублікованому НАТО в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Як сказано в повідомленні, зустріч на вищому рівні НАТО збереться в критичний момент історії, коли глобальна безпека стає все більш нестабільною, як показали дії Росії в Україні, й коли альянс завершуватиме багаторічну бойову операцію в Афганістані.

У публікації на сайті організації перераховуються головні теми саміту. Це готовність НАТО посилити колективну оборону та інвестувати в можливості альянсу бути готовим до будь-якої кризи. Саміт повинен "продемонструвати трансатлантичну рішучість і підкреслити важливість відповідних рівнів витрат на оборону".

Учасники зустрічі обговорять відносини з Росією і зміцнення зв'язків з Україною шляхом розширення співробітництва.

У порядку денному зустрічі - поглиблення партнерських відносин НАТО і продовження політики відкритих дверей.

Нарешті, однією з пріоритетних тем саміту має стати Афганістан і завершення операції Міжнародних сил сприяння безпеці (МССБ) в кінці 2014 року.

У комюніке також наголошується, що цей саміт буде останнім, який відбудеться під головуванням генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена, котрий очолює альянс із серпня 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram