ГоловнаСвіт

Німеччина надасть зброю іракським курдам

Для боротьби з бойовиками "Ісламської держави"

Німеччина надасть зброю іракським курдам
Штайнмайер
Фото: zn.ua

Німеччина планує надати зброю курдським силам безпеки, які ведуть боротьбу з бойовиками угруповання "Ісламська держава" на півночі Іраку.

Про це 20 серпня повідомляє агентство Рейтер з посиланням на МЗС і Міноборони ФРН.

За словами міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, військова амуніція - шоломи і бронежилети - передадуть курдам негайно. Окрім того, найближчим часом Берлін передасть курдам зброю.

"Ми розглядаємо можливість надання додаткового обладнання, зокрема, зброї. Великобританія, Італія і Франція вирішили відправити (курдам - ред.) такі товари, і ми теж до цього готові", - сказав Штайнмаєр журналістам.

"Всі ці товари мають на меті допомогти курдським силовикам, щоб вони могли протистояти атакам "Ісламської держави", - додав він.

На початку червня бойовики "Ісламської держави" почали наступ на північні і західні райони Іраку. До них приєдналися радикальні суніти, військові з армії Саддама Хусейна і невеликі терористичні групи. Наприкінці червня "Ісламська держава" оголосила про створення "Ісламського халіфату" на підконтрольних бойовикам територіях в Іраку і Сирії - від Алеппо на півночі Сирії до провінції Діяла на сході Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram