ГоловнаСвіт

Відомі бізнесмени закликали до мирного розв'язання конфлікту в Україні

Бізнес-лідери готові зробити все можливе для відновлення миру

Відомі бізнесмени закликали до мирного розв'язання конфлікту в Україні
Фото: lenta-ua.net

16 російських, українських і західних бізнес-лідерів закликають до мирного розв'язання конфлікту в Україні.

Відповідну заяву опубліковано 20 серпня на сайті Virgin Group (міжнародний конгломерат компаній, заснований відомим британським бізнесменом сером Річардом Бренсоном).

"Одним з найбільших моментів у нашому житті був демонтаж Берлінської стіни і закінчення "холодної війни". Ніхто не хоче повернення у ті похмурі дні. Як стурбовані бізнес-лідери з Росії, України і Заходу, ми закликаємо наші уряди піти на компроміс і знайти мирне рішення нинішнього конфлікту. Якщо ми можемо допомогти в процесі, ми з радістю зробимо це", - йдеться в заяві.

Зі звернення бізнесменів випливає, що загибель майже 300 пасажирів лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines, збитого під Донецьком, і тривале кровопролиття, жертвами якого стали сотні людей в Україні, вже призвели до неймовірного страждання. "Через майже чверть століття після закінчення "холодної війни", схоже, що ми вступаємо в нову епоху, відзначену погіршенням відносин і збройним протистоянням. Це не той світ, яким ми хотіли його бачити".

У заяві підкреслюється, що внаслідок протистояння на сході України вже постраждали громадяни та економіка обох сторін конфлікту. "Оскільки світ стає все більше і більше взаємозалежним, у нас є можливість для просування мирних рішень, що принесе краще майбутнє усім. Як відповідальні лідери, ми маємо переконатися, що розбіжності вирішать мирним шляхом, шляхом діалогу і дипломатії, і з повагою як до національного суверенітету, так і до права всіх людей жити в мирі".

"Ми, як бізнес-лідери з Росії, України і всього світу закликаємо наші уряди співпрацювати, щоб уникнути регресу до незгод часів "холодної війни". Ми закликаємо політиків проявити мужність і сміливість, щоб наші країни змогли припинити важкі страждання, викликані війною і повернутися до співпраці заради спільного блага", - свідчить повідомлення.

"Ми хотіли б запропонувати будь-яку допомогу, яку ми в змозі надати, щоб допомогти у вирішенні цього насильницького конфлікту. Ми звертаємося до інших бізнес-лідерів в усьому світі із закликом розпочати діалог для створення шляхів мирного вирішення проблеми. Бесіди, а не озброєний конфлікт мають вирішальне значення на цьому етапі", - підкреслюється в заяві.

"Ми всі несемо відповідальність за досягнення миру в Україні, так щоб люди змогли процвітати, не ризикуючи своїми базовими правами людини. Приєднуйтесь до нас в цьому заклику до миру. Ми зробимо все можливе, щоб гарантувати, що ваш голос почують політичні лідери. Ми також зберемо правильні групи бізнес-лідерів для роботи над кращим, мирним майбутнім".

Звернення підписали: Річард Бренсон - засновник Virgin Group; Мо Ібрагіма - засновник Фонду Мо Ібрагіма; Пол Полман - генеральний директор Unilever; Джефф Сколл - президент-засновник eBay; Ратан Тата - почесний голова Tata Sons Ltd; Мухаммед Юнус - лауреат Нобелівської премії; Максим Іванов - засновник Foodline Group (Росія); Денис Людковський - генеральний директор групи компаній "Связной" (Росія); Аркадій Новіков - засновник "Новиков Групп"; Сергій Петров - засновник ГК Рольф (Росія); Ігор Юргенс - президент Всеросійського союзу страховиків; Ян Кум - співзасновник і головний виконавчий директор WhatsApp (Україна); Макс Левчин - співзасновник Paypal (Україна); Ігор Мазепа - генеральний директор Concorde Capital (Україна); Віктор Пінчук - засновник EastOne Group (Україна); Євген Уткін - голова правлінія і президент KMCORE (Україна).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram