ГоловнаСвіт

В РФ уточнили правила доступу до публічних мереж Wi-Fi

Ідентифікація користувачів громадських Wi-Fi мереж передбачена в рамках заходів по боротьбі з тероризмом

В РФ уточнили правила доступу до публічних мереж Wi-Fi

Уряд Росії затвердив постанову, згідно з якою доступ до Wi-Fi у публічних місцях можна отримати з використанням номера мобільного телефону, облікового запису на Єдиному порталі державних послуг (ЄПДП) або документа, що посвідчує особу, зазначає Мінкомзв'язок, повідомляє РИА Новости.

Раніше уряд РФ, виконуючи поправки до закону про інформацію, розпорядився ідентифікувати користувачів загальнодоступних Wi-Fi-мереж - оператор зв'язку мав встановити імена та прізвища користувачів, "що підтверджуються документом, який засвідчує особистість".

Затверджена постанова уточнює, що оператор зв'язку може ідентифікувати користувачів шляхом встановлення абонентського номера, або через встановлення прізвища, імені та по батькові користувача, які підтверджуються не тільки документом, котрі засвідчують особистість, а й обліковим записом на ЄПДП.

Виконуючи положення закону №97-ФЗ, Мінкомзв'язок підготував і погодив з зацікавленими відомствами (ФСБ та Мінекономрозвитку) відповідні зміни до Правил надання послуг зв'язку, затверджених постановою уряду РФ №758 від 31 липня 2014 року, йдеться в повідомленні відомства.

Законопроект про ідентифікацію користувачів громадських Wi-Fi мереж підготувала група депутатів Держдуми РФ на чолі з головою комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Іриною Яровою і внесла всередині січня 2014 року на розгляд в рамках пакета законопроектів, що посилюють заходи проти тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram