ГоловнаСвіт

Ассанж планує покинути посольство Еквадору

Засновник WikiLeaks підтвердив інформацію про проблеми зі здоров'ям

Ассанж планує покинути посольство Еквадору
Ассанж

Засновник скандального сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж під час прес-конференції, організованої у посольстві Еквадору в Лондоні, заявив, що незабаром планує залишити будівлю дипмісії.

Однак, повідомляє агентство Рейтер, про те, як і коли він має намір це зробити, Ассанж не сказав.

Засновник WikiLeaks також підтвердив інформацію, що з'явилася раніше в ЗМІ, про проблеми зі здоров'ям. Так, повідомлялося, що Ассанж скаржиться на проблеми з серцем, а також на хронічні проблеми з легенями та високий кров'яний тиск.

"Я збираюся незабаром покинути посольство Еквадору. Але, сподіваюся, не з тих причин, які називає преса Мердока (британський медіамагнат Руперт Мердок - ред.) та Sky News", - сказав Ассанж журналістам.

Раніше телеканал Sky News повідомляв, що під час прес-конференції Ассанж може оголосити про намір здатися владі через погане самопочуття. За словами кореспондента Мартіна Бранта, який взяв у засновника WikiLeaks інтерв'ю 17 серпня, Ассанж виглядав пригніченим, "всі присутні зрозуміли, що він хворий".

Джуліан Ассанж уже два роки переховується у посольстві Еквадору в Лондоні. Таким чином, британська влада не може екстрадувати його до Швеції, де він звинувачується в сексуальному насильстві. При цьому Ассанж вважає звинувачення на свою адресу політично мотивованими і побоюється, що Стокгольм видасть його США, де йому висунуть звинувачення у розголошенні секретної інформації.

Нагадаємо, найгучніше викриття проекту WikiLeaks - публікація архівів збройних сил США про війни в Іраку та Афганістані, а також дипломатичне листування Держдепартаменту США. За оприлюднення цих секретних матеріалів Ассанжу в США може загрожувати страта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram