ГоловнаСвіт

Німеччина: Росія довго не витримає власного ембарго

У Берліні "передчасними" вважають вимоги про компенсацію виробникам сільгосппродукції

Росія не зможе довго витримувати власне ембарго на імпорт сільгосппродукції з країн Євросоюзу.

Про це заявив федеральний міністр сільського господарства Крістіан Шмідт, повідомляє 17 серпня Deutche Welle.

"У Росії рівень самозабезпечення продуктами землеробства не перевищує 60 відсотків. Наприклад, вирішити питання нестачі молочної продукції країна самостійно не в змозі", - заявив міністр в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, опублікованому 17 серпня.

Шмідт вважає, що ЄС не повинен драматизувати ситуацію з російським ембарго, яке, на його думку, матиме "дуже обмежений вплив" на європейський сільськогосподарський ринок.

"Передчасними" вважає німецький міністр і вимоги про компенсацію виробникам сільгосппродукції, закликаючи до стриманості в цьому питанні. Хоча в разі виникнення реальних загроз існуванню галузі, вважає Шмідт, допомогу, звичайно, необхідно надавати.

Аграрні міністри країн ЄС обговорять ситуацію, що склалася, на початку вересня. До цього часу Єврокомісія зможе підготувати дані, що стосуються довгострокових перспектив з експорту сільгосппродукції.

Нагадаємо, 6 серпня президент РФ Володимир Путін підписав указ про застосування спеціальних економічних санкцій, заборонивши імпорт сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії.

7 серпня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв оголосив список забороненого до ввезення продовольства. До переліку входить м'ясо великої рогатої худоби, свинина і харчові субпродукти свійської птиці, риба, ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні, молоко і молочні продукти, а також овочі, їстівні коренеплоди і бульбоплоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram