ГоловнаСвіт

Червоний Хрест закликає Україну і Росію домовитися щодо гуманітарного вантажу РФ

МКЧХ самостійно доставить допомогу людям і медичним центрам на Донбасі

Червоний Хрест закликає Україну і Росію домовитися щодо гуманітарного вантажу РФ
Фото: kp.md

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) в п'ятницю, 15 серпня, закликав Росію і Україну швидко домовитися про отримання гуманітарного вантажу РФ для мирного населення на сході України.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Представник МКЧХ Лоран Корбаз, який зараз перебуває в Києві, сказав, що МКЧХ самостійно доставить допомогу людям і медичним центрам на Донбасі, де триває боротьба між українськими військами і проросійськими заколотниками.

"Нам як і раніше потрібні гарантії всіх сторін конфлікту, що нашим співробітникам дозволять виконувати свої завдання безпечно і з належною повагою до наших гуманітарних принципів", - сказав він.

У своїй заяві, поширеній МКЧХ в Женеві, Корбаз сказав, що гуманітарна операція "триватиме певний час" через логістичні проблеми і проблеми безпеки.

Раніше в п'ятницю повідомлялося, що російський конвой простоїть на кордоні кілька діб. Оформлення вантажу так і не почалося.

Крім того, журналістам показали вміст машин, в яких перевозять нібито гуманітарну допомогу. Журналісти в соцмережах зазначають, що багато машин напівпорожні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram