ГоловнаСвіт

У Фінляндії почався розпродаж заборонених для ввезення в РФ товарів

Продукти, призначені для росіян, продають за дещо зниженими цінами

У Фінляндії почався розпродаж заборонених для ввезення в РФ товарів
Фото: http://www.horoshienovosti.com.ua

У Фінляндії почали розпродавати продукти, призначені для експорту в Росію, повідомляє Интерфакс із посиланням на місцеві ЗМІ.

Цього тижня фінське Агентство продовольчої безпеки Evira дозволило як виняток продаж у Фінляндії продуктів з етикетками не тільки державними фінською та шведською мовами, а й російською. Дозвіл стосується виробленої у Фінляндії та складованої в холодильниках продукції, призначеної для продажу в РФ.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що в продовольчих магазинах кількох міст з'явилися молочні товари та сири з етикетками російською мовою за дещо зниженими цінами. Зокрема, в місцевій торговельній мережі "Призма" продається сир "Олтерманні" за зниженою ціною, в мережі "Кеско" з'явилися 750-грамові пакети з етикеткою російською мовою "Йогурт".

Експорт фінської молочної продукції в Росію припинено після введеної Росією заборони у відповідь на санкції ЄС.

6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Згідно з указом, ввезення окремих видів сільгосппродукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії, заборонено або обмежено на один рік.

7 серпня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв оголосив список забороненого до ввезення продовольства. Перелік включає м'ясо великої рогатої худоби, свинину і харчові субпродукти свійської птиці, рибу, ракоподібних, молюсків та інших водяних безхребетних, молоко і молочні продукти, а також овочі, їстівні коренеплоди і бульбоплоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram