ГоловнаСвіт

"Аэрофлот" оцінив збитки від обльоту України у $20 млн на рік

Збитки інших російських авіакомпаній оцінюють нижче

"Аэрофлот" оцінив збитки від обльоту України у $20 млн на рік
архив
Фото: EPA/UPG

Найбільша російська авіакомпанія "Аэрофлот" оцінила свої видатки на обліт української території у $20 млн на рік.

Про це заявив фінансовий директор компанії Шаміль Курмашов, повідомляє РБК з посиланням на міноритарного акціонера авіаперевізника і представника компанії "Аэрофлот". Витрати зростають через подовження маршрутів, що вимагають більших витрат палива.

У 2013 році "Аэрофлот" витратив на паливо $2,2 млрд. Відповідно, збільшення витрат через обліт української території може становити близько 1%. Представник компанії повідомив агентство, що "Аэрофлот" був змушений пустити в обхід України близько 35 маршрутів після того, як "Боїнг-777" компанії Malaysia Airlines збили під Донецьком. Це зачепило й рейси на популярні напрямки: в Болгарію, Хорватію, Грецію.

Витрати інших російських авіакомпаній оцінюють нижче, оскільки вони облітають тільки ту частину країни, де йдуть бої. Зокрема, в S7 Airlines і "Ютейр" агентство повідомили, що літаки компаній облітають східні регіони України з міркувань безпеки. Скільки всього маршрутів перенесли авіакомпанії, їхні представники не розкривають.

У Харків і Донецьк "Аэрофлот" перестав літати 2 травня. Скасування рейсів в Одесу і Дніпропетровськ відбулося після падіння малайзійського "Боїнга-777" у Донецькій області. Російські авіакомпанії "Аэрофлот" і "Трансаэро", німецька Lufthansa, французька Air France і турецька Turkish Airlines з метою безпеки польотів припинили виконання рейсів у повітряному просторі України.

Нагадаємо, "Боїнг-777" малайзійських авіаліній, який летів з Амстердама в Куала-Лумпур, збили на сході України 17 липня. На борту лайнера перебували 298 осіб, зокрема 85 дітей і 15 членів екіпажу. Усі вони загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram