ГоловнаСвіт

Швейцарія продовжила ембарго на постачання товарів військового призначення до Росії

Також країна буде строго контролювати постачання в Росію продукції подвійного призначення

Швейцарія продовжила ембарго на постачання товарів військового призначення до Росії

Керуюча Швейцарією Федеральна рада оголосила про рішення вжити додаткових заходів для захисту європейських санкцій проти Росії.

Про це повідомляє прес-служба уряду країни, пише РБК-Україна.

Зокрема, йдеться про пролонгацію ембарго на постачання певних товарів військового призначення до Росії, а також про суворий контроль за постачанням у Росію продукції подвійного призначення.

Окрім того, Швейцарія пообіцяла зробити все для того, щоб територія країни не використовувалася для обходу санкцій, введених ЄС. Доручення вжити відповідних заходів спрямовано Федеральному департаменту економіки.

Одночасно Федеральна рада заявила, що визнає територіальну цілісність України і вважає Росію порушником міжнародного права у зв'язку з анексією Криму. Однак при цьому в Берні наголосили, що країна проводить незалежну зовнішню політику, наполягаючи на мирному вирішенні конфлікту в Україні.

Нагадаємо, санкції Швейцарії поширюються на 59 осіб, включно з керівництвом і польовими командирами ДНР і ЛНР, а також керівниками силових відомств РФ. У список санкцій також потрапили 8 кримських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram