ГоловнаСвіт

Ісламісти захопили декілька міст на півночі Сирії

Очікується, що угруповання "Ісламська держава" спробує захопити території біля кордону з Туреччиною

Ісламісти захопили декілька міст на півночі Сирії
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Бойовики радикального угруповання "Ісламська держава" (ІД) захопили кілька міст і сіл у сирійській провінції Алеппо, витіснивши звідти ворожі їм ісламістські угруповання.

Про це 13 липня повідомляє агентство Рейтер із посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

Зараз "Ісламська держава" контролює великі райони на півночі і на сході Сирії. Серед останніх захоплених міст - Туркмен-Барех і Актарин, розташовані за 50 кілометрів на північний схід від другого найбільшого міста Сирії - Алеппо.

Просування бойовиків в Сирії прискорилося після того, як ІД захопила іракське місто Мосул у червні, оголосивши халіфат у районах, які перебувають під її контролем.

Дипломати і повстанці кажуть, що уряд Сирії, який бореться з бойовиками опозиції по всій країні, почав наступ на міста, захоплені "Ісламською державою" тільки після того, як бойовики захопили майже третину території сусіднього Іраку.

За даними SOHR, зараз тривають бої між бойовиками ІД і сирійськими урядовими військами біля військового аеропорту Ракка - останньої позиції бійців Башара Асада в цьому районі.

Як зазначає Рейтер, просування бойовиків у північно-східній провінції Алеппо скероване  на подальше захоплення територій біля кордону з Туреччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram