ГоловнаСвіт

Росія домовилася з Білоруссю про додаткові постачання продовольства

Щоб покрити дефіцит від введення РФ продовольчого ембарго

Росія домовилася з Білоруссю про додаткові постачання продовольства
Фото: suyarkov.com

Росія домовилася з Білоруссю про додаткові постачання продовольства, щоб покрити дефіцит від введення продовольчого ембарго.

Про це повідомив "Россию 24" віце-прем'єр Аркадій Дворкович, інформує ИТАР-ТАСС.

За його словами, обсяг постачань визначать протягом декількох днів, після цього сторони домовляться про контрактні умови постачання.

Дворкович додав, що у зв'язку з введенням Росією санкцій на сільгосптовари з кількох країн "з'явилася обґрунтована потреба в додаткових закупівлях продовольчих товарів, зокрема в Білорусі". Віце-прем'єр зазначив, що такі можливості у "білоруських колег є і щодо м'яса, і щодо молока, і щодо сирів, і щодо картоплі".

Також він підкреслив, що Мінськ гарантував Москві, що не допустить реекспорту продовольства з країн, які потрапили під російські санкції.

Нагадаємо, 7 серпня Росія ввела заборону на постачання низки товарів із країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Обмеження діятимуть протягом року. Раніше, 6 серпня, президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту окремих видів сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram