ГоловнаСвіт

Керрі сподівається на співпрацю між РФ та Україною в розслідуванні причин аварії "Боїнга"

Розслідування причин і обставин катастрофи рейса MH17 продовжиться в Гаазі

Керрі сподівається на співпрацю між РФ та Україною в розслідуванні причин аварії "Боїнга"
Джон Керри
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі висловив сподівання, що Москва і Київ зможуть у найближчі кілька днів або тижнів налагодити співпрацю щодо розслідування причин і обставин падіння на сході України пасажирського авіалайнера Boeing 777, інформує у вівторок, 12 серпня, агентство AFP.

"Ми молимося і сподіваємося, що протягом найближчих декількох днів або тижнів нам вдасться відшукати можливість для взаємодії (президента) Порошенка і української влади з Росією", - заявив Керрі під час свого візиту в австралійський Сідней.

Керрі також заявив про готовність вимагати справедливого суду для винних у катастрофі Boeing. "Ми готові підтвердити Австралії і всьому світові нашу абсолютну готовність вимагати справедливого суду для тих, хто несе провину за цей немислимий злочин. Ми домагатимемося цього разом", - зазначив держсекретар.

Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, що летів за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили 17 липня на сході України. На борту лайнера перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Минулого тижня діяльність місії міжнародних спеціалістів ОБСЄ з виявлення тіл і особистих речей жертв катастрофи малайзійського Boeing припинили через небезпечну ситуацію в регіоні, де працювала група. Цю інформацію підтвердив глава МЗС Нідерландів Франс Тіммерманс. За його словами, рішення про припинення пошукових робіт прийнято у зв'язку з "різким погіршенням ситуації з безпекою в регіоні". Тіммерманс пообіцяв, що робота експертів відновиться "відразу після того, як це дозволить ситуація".

В понеділок Нідерландська рада з безпеки (DSB) опублікувала прес-реліз, в якому повідомлялося, що розслідування причин і обставин катастрофи рейса MH17 продовжиться в Гаазі. Як наголошується в документі, за останні кілька тижнів групі міжнародних експертів вдалося зібрати максимально можливу кількість інформації. Відповідно до прес-релізу DSB, попередній звіт на основі інформації з бортових самописців авіалайнера, радарних даних, а також супутникових знімків опублікують у найближчі кілька тижнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram