ГоловнаСвіт

Кримчанам запропонували підписати "Меморандум про чесні вибори"

"Влада" Криму готується до виборів у "Держраду"

"Громадська палата" Криму запропонувала всім учасникам виборчого процесу в регіоні підписати "Меморандум про проведення чесних, прозорих і вільних виборів депутатів у Держраду республіки".

Первинний проект меморандуму вже розроблено. Його подадуть на обговорення 15 серпня, повідомляє РИА Новости.

"Ми можемо і повинні звернутися до учасників виборчого процесу, щоб протягом агітації та пропаганди не розпочалася "війна компроматів", "поливання одне одного помиями", - сказав голова "Громадської палати" Криму Григорій Іоффе, слова якого містить повідомлення прес-служби ГП.

Крім того, при "Громадській палаті" Криму створено робочу групу громадського моніторингу виборчого процесу в республіці, що збиратиме пропозиції жителів півострова стосовно вдосконалення виборчого процесу.

Вибори в Держраду Криму відбудуться 14 вересня. Вони пройдуть за змішаною системою: 50 депутатів оберуть за партійними списками, 25 - в одномандатних мажоритарних округах.

Нагадаємо, згідно з офіційними даними референдуму про приєднання до Росії, що відбувся в Криму 16 березня, "влада" півострова нарахувала 96,8% тих, хто проголосував за входження в РФ. Явка при цьому нібито становила 83,1% виборців.

Згодом на сайті Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини оприлюднили огляд проблем жителів Криму, в якому сказано, що на референдумі 16 березня за приєднання до РФ проголосували 50-60% кримчан із явкою 30-50%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram