ГоловнаСвіт

У Псковській області РФ розпочалися масштабні навчання ВДВ

Регіон межує з Естонією, Латвією і Білоруссю

У Псковській області РФ розпочалися масштабні навчання ВДВ
Фото: mil.ru

У понеділок у Псковській області Росії стартувало масштабне навчання Повітряно-десантних військ за участю трьох тисяч військових.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-службу Міноборони РФ.

"З 11 по 16 серпня на території Псковської області відбудеться двоступеневе дивізійне командно-штабне навчання (КШН) 76 гвардійської Чернігівської десантно-штурмової дивізії з десантуванням на незнайомій місцевості та проведенням етапу бойової стрільби", - йдеться в повідомленні.

На незнайому місцевість десантуються три тисячі чоловік. Літаки Іл-76 скинуть з повітря 12 об'єктів військової техніки.

"Для нанесення повітряного удару по наземних цілях умовного противника, перекидання і підтримки практичних дій десантників з повітря в навчаннях залучать понад 30 літаків і вертольотів військово-транспортної, фронтовий і армійської авіації Су-34, Ка-52, Мі-28, Мі-24, Мі-8, Іл-76", - додали в Міноборони РФ.

Активна фаза навчань пройде 14-15 серпня, під час якої проведуть розіграш практичних дій із захоплення і знищення стратегічно важливих об'єктів умовного противника. Завершиться навчання етапом бойової стрільби, який проходитиме як вдень, так і вночі.

Стрільбу проводитимуть з усіх видів штатної зброї, що є на озброєнні десантно-штурмових об'єднань, зокрема бойові розрахунки артилерії 2С-25 "Спрут", 2С-9 "Нона", Д-30 та засоби ППО ЗРК "Стрела-10", ПЗРК "Игла".

Варто зазначити, що Псковська область не має спільних кордонів з Україною, вона межує Естонією, Латвією та Білоруссю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram