ГоловнаСвіт

ЄС виділить ще €12 млн на боротьбу з лихоманкою Ебола

В Африці розгорнуть другу мобільну лабораторію для діагностики захворювання

ЄС виділить ще €12 млн на боротьбу з лихоманкою Ебола
Вирус Эбола
Фото: EPA/UPG

Євросоюз вирішив збільшити на €8 млн допомогу в боротьбі з епідемією лихоманки Ебола в Західній Африці і найближчими днями скерує у регіон другу мобільну лабораторію для діагностики захворювання, йдеться в комюніке Єврокомісії.

"Євросоюз збільшує додатково на €8 мільйонів свої зусилля із запобігання розповсюдженню спалаху лихоманки Ебола в Західній Африці", - йдеться в документі, де зазначається, що загальна допомога ЄС у боротьбі з епідемією в 2014 році становитиме €11,9 млн.

За інформацією ЄК, додаткове фінансування скерують на лікування мешканців районів, які переживають епідемію, і на боротьбу з поширенням вірусу. Допомогу буде надано через партнерські гуманітарні організації в регіоні, зокрема агентства ООН та неурядові організації.

ЄК також повідомляє, що "найближчими днями, найімовірніше, у Сьєрра-Леоне буде розгорнуто другу "європейську мобільну лабораторію" для значної підтримки в діагностиці та тестуванні". Перша така лабораторія почала працювати наприкінці березня у Гвінеї.

Раніше у п'ятницю агентство Рейтер з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) повідомило, що загальна кількість жертв лихоманки Ебола, спалах якої на початку року почався в Західній Африці, досягла 961 людини. ВООЗ закликала всі держави, де зафіксовані випадки зараження лихоманкою Ебола, ввести режим надзвичайної ситуації. Водночас ВООЗ не визнала за необхідне повністю закривати кордони для країн з епідемією лихоманки Ебола або обмежувати міжнародні перельоти і торгівлю. Однак усі, хто туди прямує, повинні забезпечуватися повною інформацією про захворювання.

Лихоманка Ебола - смертельна хвороба, яка може поширюватися через прямий незахищений контакт з кров'ю або виділеннями інфікованої людини, а також унаслідок контактів з предметами, які було забруднено від зараженої людини. У світі не існує вакцини проти неї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram