ГоловнаСвіт

Казахстан побачив вигоду від санкцій ЄС і США проти РФ

В Астані вважають, що санкції дозволять республіці наростити виробництво в окремих галузях

Казахстан побачив вигоду від санкцій ЄС і США проти РФ
Фото: gazeta.kz

Казахстан побачив вигоду від введення санкцій Євросоюзу і США проти Росії.

Про це повідомляє ИА "Новости Казахстан" з посиланням на заяву голови правління Національної палати підприємців (НПП) Аблая Мірзахметова.

За його словами, санкції дозволяють республіці наростити виробництво в окремих галузях.

"Є можливі плюси, з'являються якісь можливості для нас", - наголосив Мірзахметов. На його думку, у Казахстану "з'являється можливість наростити виробництво" в тих сферах, які потрапили під антиросійські санкції.

"Це цілком можливо, особливо (в галузі) сільгосппродукції, переробки", - зазначив Мірзахметов.

Він також висловив надію, що Казахстан зможе активніше діяти на ринку з урахуванням тих обмежень, які Москва ввела щодо низки імпортерів. "Ви бачили, що традиційно Молдова, Польща постачають продукти: фрукти, овочі. Росія вводить санкції, зрозуміло, що Росія буде намагатися розвивати власне виробництво, але (Казахстан) теж має можливість розвинути", - пояснив Мірзахметов.

Національна палата підприємців - некомерційна організація, створена за підтримки уряду для поліпшення умов для розвитку бізнесу в Казахстані. Діяльність палати регулюється спеціальним законом. Голова президії НПП - Тимур Кулібаєв, один із зятів президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

Нагадаємо, 6 серпня президент РФ Володимир Путін підписав указ про застосування спеціальних економічних санкцій, заборонивши імпорт сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти Росії.

7 серпня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв оголосив список забороненого до ввезення продовольства. Перелік включає м'ясо великої рогатої худоби, свинину і харчові субпродукти свійської птиці, рибу, ракоподібних, молюсків та інших водних безхребетних, молоко і молочні продукти, а також овочі, їстівні коренеплоди і бульбоплоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram