ГоловнаСвіт

Путін вважає відповідальною за жертви на Донбасі українську владу (оновлено)

Президент Росії обговорив ситуацію в Україні з Ангелою Меркель

 Путін вважає відповідальною за жертви на Донбасі українську владу (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін вважає, що за численні жертви і гуманітарні проблеми на сході України відповідає українська влада.

Про це Путін заявив у телефонній розмові з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомила прес-служба російського президента.

"Путін акцентував увагу на безперервних бойових діях українських силових структур на південному сході країни, які призводять до численних людських жертв і загострення гуманітарних проблем. Підкреслено, що відповідальність за події несе керівництво в Києві", - наголошується в повідомленні.

Сторони позитивно оцінили відновлення роботи контактної групи, а також діяльність недавно розгорнутої місії спостерігачів ОБСЄ на пунктах пропуску "Донецьк" і "Гукове" на російсько-українському кордоні.

У той же час заступник представника німецького уряду Крістіане Віртц повідомив, що Ангела Меркель стурбована тим, що з території Росії далі постачають сепаратистів на Донбасі, пише Укрінформ.

Меркель також підкреслила, що пріоритетною метою залишається стабілізація в Україні, яка "повинна мати можливість сама вирішувати, яким буде її майбутнє".

Востаннє Меркель і Путін спілкувалися телефоном 19 липня.

Нагадаємо, Україна відзначає, що гуманітарні проблеми на сході країни є тільки в тих районах, які залишаються під контролем терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram