ГоловнаСвіт

Литва пообіцяла допомогти українським військовим бронежилетами, касками та щитами

Київ закликав Вільнюс об'єктивно реагувати на прохання РФ про переслідування представників української влади

Литва пообіцяла допомогти українським військовим бронежилетами, касками та щитами
Фото: rus.tvnet.lv

МВС Литви передасть українським військовим каски, бронежилети і куленепробивні щити, повідомляє в середу, 6 серпня, прес-служба міністерства внутрішніх справ балтійської республіки.

"Департамент поліції при МВС надасть допомогу відповідно до своїх можливостей: українським військовим буде передано каски, бронежилети і куленепробивні щити", - наводить прес-служба слова керівника МВС Дайлюса Баракаускаса, який зустрівся в середу з послом України в Литві Валерієм Жовтенком. Щодо кількості переданих засобів захисту рішення буде ухвалено пізніше.

Під час зустрічі Жовтенко також передав міністру внутрішніх справ Литви лист його українського колеги Арсена Авакова, в якому міститься інформація про ініційовані правоохоронними органами Росії розслідування щодо деяких представників української влади.

У листі наголошено на тому, що представники РФ на підставі двостороннього співробітництва можуть звернутися до правоохоронних органів Литви з приводу кримінального переслідування представників української влади, і міститься прохання "оцінювати такі випадки адекватно та об'єктивно, щоб уникнути необґрунтованих дій".

Раніше спікер Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що Україна за час спецоперації на сході країни не отримувала ніякої військово-технічної допомоги від жодної іноземної держави. Під військово-технічною допомогою, як правило, розуміють надання кому-небудь продукції військового призначення - не тільки зброї, а й будь-якої техніки, інструментів або запчастин, які можна використовувати у військових цілях.

На початку липня керівник МВС України Арсен Аваков роздав бронежилети і каски стандарту НАТО бійцям Нацгвардії, які проводять спецоперацію на сході України.

Раніше багато західних країн заявили про свою готовність допомагати українським силовикам. Так, США надали для потреб Збройних Сил України 330 тисяч комплектів сухих пайків, передали в Україну колючий дріт і біноклі, а пізніше вирішили виділити $7 млн доларів на намети, обігрівачі та іншу техніку для прикордонників. А співробітникам спецпідрозділів "Омега" та "Вега" вручили обмундирування виробництва Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram