ГоловнаСвіт

Російські хакери зламали 1,2 млрд облікових записів

Фахівці з комп'ютерної безпеки остерігаються хвилі кіберзлочинів

Російські хакери зламали 1,2 млрд облікових записів
архив

Групі хакерів з Росії вдалося отримати 1,2 мільярди пар "логін-пароль".

Про це пише газета The New York Times з посиланням на американську компанію Hold Security, яка спеціалізується на комп'ютерній безпеці.

"Метою хакерів були не тільки американські компанії, вони атакували будь-які сайти, до яких могли дістатися, від компаній зі списку Fortune 500, до дуже маленьких сайтів", - заявив Алекс Холден, засновник і директор з інформаційних технологій компанії Hold Security. Він підкреслив, що "більшість цих сайтів, як і раніше, вразливі".

Назва групи хакерів не уточнюється. Стверджується, що до неї входять близько 10 осіб, які знають один одного особисто, а їх сервери базуються "в невеликому місті на півдні центральної частини Росії", в регіоні, який межує з Казахстаном і Монголією. Назва регіону не вказується, однак фактично цього опису відповідає Республіка Алтай.

Згідно Hold Security, хакери використовують отриману інформацію для розсилки спаму. Однак експерти остерігаються, що інформацію можуть використати для розкрадання персональної інформації і зламу кредитних карт. Фахівці радять частіше міняти логіни і паролі і не використовувати одні й ті ж паролі в різних облікових записах.

Холден сказав, що не бачить жодного зв'язку між хакерами і російським урядом. Він додав, що планує попередити правоохоронні органи.

При цьому Холден не згадав тих, хто став жертвою хакерів, посилаючись на норми про нерозголошення конфіденційної інформації і небажання публічно називати компанії, чиї сайти залишаються вразливими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram