ГоловнаСвіт

Ізраїль слід притягти до кримінальної відповідальності, - правозахисники

Ізраїльську армію звинувачують в обстрілі мирних палестинців

Ізраїль слід притягти до кримінальної відповідальності, - правозахисники

Активіст міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch (HRW) Білл ван Есвелд заявив в інтерв'ю телеканалу RT у середу, 6 серпня, що армія Ізраїлю відповідальна за серйозні військові злочини в секторі Гази і її слід притягти до кримінальної відповідальності.

У вівторок HRW опублікувала звіт, у якому розкритикувала Ізраїль за навмисні вбивства мирних жителів, які втекли із зони конфлікту в місто Хан-Юніс.

"Повинно відбутися ось що - слід припинити порушення законів війни і, нарешті, хоча б раз у Газі повинна бути кримінальна відповідальність за військові злочини", - заявив Есвелд.

"Багато мирних жителів гинуть від високоточної просунутої зброї, незважаючи на те, що із цих зон не запускають ракет і там немає членів палестинських збройних угруповань. Це зробило внесок у страхітливу кількість жертв. Це якщо не враховувати колосальних збитків і руйнувань майже тисячі будинків у Газі", - додав він.

Зараз в секторі Гази чинний 72-годинний режим припинення вогню. Очікують, що він дозволить Ізраїлю та Палестині провести непрямі переговори про умови остаточного врегулювання конфлікту, який триває рівно чотири тижні.

За підрахунками місцевих медичних служб, за час операції загинули понад 1800 палестинців. Ізраїльська армія втратила вбитими 64 солдатів і офіцера. Ще троє мирних жителів, зокрема робітник із Таїланду, стали жертвами палестинських ракет і мін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram