ГоловнаСвіт

Заступниця голови МЗС Британії пішла у відставку через політику країни в секторі Гази

Лондон підтримує Ізраїль у конфлікті з ХАМАС

Заступниця голови МЗС Британії пішла у відставку через політику країни в секторі Гази
Саида Варси
Фото: EPA/UPG

Заступниця голови МЗС Великобританії Саїда Варсі (Sayeeda Warsi) пішла у відставку через політику уряду в секторі Гази.

Про це вона повідомила у своєму Twitter

На превеликий жаль, цього ранку я написала прем'єр-міністрові прохання про відставку. Я не можу більше підтримувати політику уряду в секторі Гази", - сказано в повідомленні.

Як повідомляє агентство AFP, баронеса Варсі також займала посаду заступниці міністра у справах громад і місцевого самоврядування (Minister for Faith and Communities). Не відомо, чи залишиться вона на цій посаді.

Саїда Варсі із 2010-го по 2012 рік обіймала посаду голови Консервативної партії, працюючи в уряді Девіда Кемерона "міністром без портфеля". Вона стала першим членом британського уряду, який сповідує іслам. Зайняла посаду заступниці голови Форін-офісу у вересні 2012 року, тоді її також призначили заступницею міністра у справах громад і місцевого самоврядування.

7 липня Ізраїль почав проводити операцію "Незламна скеля", спрямовану проти угруповання ХАМАС, під контролем якого перебуває сектор Гази. Усього за час конфлікту загинули понад 1800 палестинців і близько 70 ізраїльтян. Великобританія разом зі США в цій операції традиційно підтримує Ізраїль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram