ГоловнаСвіт

Віце-президент США та прем'єр Японії домовилися продовжити тиск на РФ

Токіо планує розширити санкції проти РФ

Віце-президент США та прем'єр Японії домовилися продовжити тиск на РФ
Байден
Фото: ImageLink photo/Dennis/Kan

Віце-президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе під час телефонної розмови домовилися продовжити тиск на Росію, повідомляє у п'ятницю, 1 серпня, "Интерфакс" з посиланням на повідомлення Білого дому.

Байден "вітає введення Японією санкцій проти Росії", наголошується в повідомленні. Співрозмовники також погодилися з "важливістю продовження координації зусиль країн" великої сімки "стосовно тиску на Росію з тим, щоб вона припинила дії з дестабілізації ситуації в Україні".Окрім того, Байден підтримав прагнення Японії переглянути конституційну заборону на використання збройних сил за кордоном. На думку Білого дому, це дозволить Японії зміцнити відносини з США та зробити внесок у забезпечення міжнародної безпеки.

У понеділок, 28 липня, уряд Японії оприлюднив нові санкції проти Росії через ситуацію в Україні. Обмежувальні заходи передбачають заморожування активів у Японії осіб та організацій, "безпосередньо причетних до приєднання Криму до Росії і до дестабілізації ситуації на сході України". Окрім того, буде обмежено імпорт кримських товарів. МЗС РФ назвав санкції Японії "недружнім та недалекоглядним кроком", а у Держдумі порадили Японії забути про Курильські острови.

30 липня генеральний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга заявив, що уряд країни готується до введення нових санкцій проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram