ГоловнаСвіт

Китай проводить розробку нової міжконтинентальної балістичної ракети

КНР покращує рівень свого озброєння у відповідь на розвиток американських систем ПРО

Китай проводить розробку нової міжконтинентальної балістичної ракети

Китай веде розробку нового покоління міжконтинентальної балістичної ракети "Дунфен-41" (DF-41), повідомляє у п'ятницю, 1 серпня, агентство "Сіньхуа".

Як зазначає агентство, на офіційному сайті центральної станції з контролю за навколишнім середовищем провінції Шеньсі раніше було опубліковано знімок документа, в якому говориться, що один з НДІ КНР веде розробку балістичної ракети з головною частиною.

За даними агентства, в інтерв'ю місцевому ЗМІ один з військових фахівців країни повідомив, що в умовах розвитку протиракетних систем США, створення балістичних ракет третього покоління є необхідністю. Окрім цього, деякі військові спостерігачі вважають, що розробка нової ракети безпосередньо пов'язана з американськими системами ПРО, наприклад, з комплексом THAAD і ЗРК "Петріот".

Вперше інформація про розробку Китаєм нової балістичної ракети з'явилася минулого місяця, коли США опублікували "Доповідь про тенденції розвитку збройних сил та сфери безпеки". У ньому говориться, що КНР покращує рівень свого озброєння і підсилює військову підготовку, несучи тим самим загрозу для Вашингтона.

Міжконтинентальна балістична ракета "Дунфен-41" (DF-41) може вражати цілі на відстані до 12 тисяч кілометрів та має боєзаряд з 10 ядерних боєголовок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram