ГоловнаСвіт

Росія назвала доповідь ООН з приводу України лицемірною

У МЗС РФ заявили, що ООН фактично виправдовує проведення силової операції на Донбасі

Росія назвала доповідь ООН з приводу України лицемірною
Александр Лукашевич
Фото: news2000.com.ua

Росія назвала четверту доповідь Управління верховного комісара ООН з прав людини про ситуацію в Україні необ'єктивною та лицемірною.

Про це йдеться в коментарі офіційного представника МЗС РФ Олександра Лукашевича, опублікованому на сайті відомства у вівторок, 29 липня.

У МЗС РФ наголосили, що заява УВК ООН про те, що "уряд України може легітимно застосовувати силу з метою відновлення законності і правопорядку на сході країни", фактично виправдовує проведення силової операції на Донбасі. Крім того, відомство нібито виявило в доповіді факти спотворення дійсності.

Так, згідно з документом, антитерористична операція на Донбасі стала відповіддю Києва на дії проросійських сепаратистів. Однак у МЗС РФ стверджують, що "місцеве населення взяло в руки зброю для того, щоб захистити себе і свої сім'ї від ультранаціоналістів і неонацистів, зокрема найманих". Окрім того, російське відомство наполягає на тому, що в доповіді не відображено фактів застосування українською армією та бійцями Нацгвардії системи "Град", а також "замовчано випадки затримання та побиття російських журналістів".

"Цинічним вважаємо твердження про те, що двоє російських журналістів ВГТРК могли бути вбиті й українськими військовослужбовцями, й ополченцями. Є ціла низка несумлінних оцінок", - сказано в коментарі.

Нагадаємо, раніше МЗС України прокоментував доповідь ООН з приводу Донбасу. МЗС позитивно оцінило роботу моніторингової місії з прав людини в Україні та проведений нею значний обсяг роботи зі збору й аналізу фактів, зазначивши наведені в доповіді випадки грубих порушень прав людини з боку представників так званих "ДНР" і "ЛНР", однак наголосивши на необхідності звернути увагу на низку моментів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram