ГоловнаСвіт

Росія засудила нові санкції з боку Японії

У Москві дії Токіо вважають "недружніми"

Росія засудила нові санкції з боку Японії

МЗС РФ назвав "недружнім" намір Японії ввести санкції проти тих, хто, на думку Токіо, причетний до дестабілізації ситуації на сході України, а також заявив, що такі дії зашкодять дипломатичним відносинам між двома країнами.

Про це у вівторок, 29 липня, повідомляє агентство Рейтер."Введення Токіо нових санкцій проти Росії неминуче загрожує цілому спектру двосторонніх відносин та перешкоджає їм", - йдеться у заяві МЗС.

Нагадаємо, 28 липня стало відомо про намір Японії розширити санкції проти Росії. Нові санкції передбачають заморожування активів у Японії осіб та організацій, безпосередньо причетних до анексії Криму Росією та до дестабілізації ситуації на сході України.

18 березня Японія ввела перший пакет санкцій проти РФ через позицію Москви стосовно Криму. У Токіо призупинили консультації з Москвою щодо полегшення візового режиму та відклали початок переговорів низки спільних проектів. За підсумками цих консультацій планувалося підписати угоди про інвестиційне співробітництво, про співробітництво у освоєнні космосу та про запобігання небезпечній військовій діяльності.

29 квітня Японія запровадила санкції проти РФ. Тоді до списку санкцій потрапили 23 особи. Список не було опубліковано, але в японському МЗС повідомляли, що його склали на основі аналогічних переліків США та Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram