ГоловнаСвіт

КПРФ закликала компартії світу вийти на мітинги проти заборони КПУ

Зюганов вимагає дотримання прав людини в Україні

КПРФ закликала компартії світу вийти на мітинги проти заборони КПУ
Геннадий Зюганов

Лідер КПРФ Геннадій Зюганов закликав іноземні комуністичні та ліві партії вийти на мітинги проти заборони Компартії України (КПУ) і передати заяви протесту в представництва України в цих країнах.

Минулого тижня спікер Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про розпуск фракції Компартії в парламенті. Засідання суду про скасування реєстрації КПУ намічено на 14 серпня.

Перед цим, 22 липня, Зюганов заявив про намір КПРФ відстоювати права КПУ.

"Ми звертаємося до всіх народно-патріотичних сил нашої країни, до зарубіжних комуністичних і лівих партій підняти свій голос на захист українських товаришів. Виходьте на мітинги, вручайте заяви протесту в представництва цієї країни, вашим парламентаріям та урядам. Вимагайте дотримання прав людини", - закликає заява Зюганова, розміщена на офіційному сайті КПРФ.

Нагадаємо, 8 липня Мін'юст подав позов до суду з вимогою заборонити КПУ. За словами міністра юстиції Павла Петренка, в позові зібрано докази причетності представників КПУ до дій, які призвели до анексії Криму Росією, до постачань зброї та фінансування терористів у східних регіонах, до проведення сепаратистських референдумів у Луганській і Донецькій областях.

Зазначимо, що наприкінці червня ЛНР подякувала Зюганову за підтримку грішми. Крім того, 25 липня в МВС заявили про співпрацю КПУ із Зюгановим і з Жириновським у фінансуванні сепаратизму і тероризму на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram