ГоловнаСвіт

Прокуратура Грузії порушила кримінальну справу проти Саакашвілі

Екс-президент не з'явився на допит у справі про загибель прем'єр-міністра Жванії

Прокуратура Грузії порушила кримінальну справу проти Саакашвілі
Михаил Саакашвили

Прокуратура Грузії порушила кримінальну справу проти екс-президента країни Михайла Саакашвілі, повідомляє 28 липня РИА Новости.

Раніше екс-президента Грузії викликали для участі в слідчих заходах, він мав повернутися на батьківщину з-за кордону. Михайло Саакашвілі, однак, на допит не прийшов.

Прокуратура заявляла, що Саакашвілі допитають одразу в десятьох справах, зокрема у справі про загибель 2005 року прем'єра Зураба Жванії, про помилування осіб, засуджених за резонансне вбивство 2006 року співробітника Об'єднаного банку Грузії Сандро Гіргвліані, а також у справі про припинення бунту в батальйоні ЗС Грузії в Мухровані 2009 року.

Прем'єр-міністра Грузії Зураба Жванію, одного з лідерів "революції троянд", знайшли мертвим у ніч на 3 лютого 2005 року разом із заступником губернатора регіону Квемо Картлі (Східна Грузія) Раулем Юсуповим на конспіративній квартирі у Тбілісі. Тоді було заявлено, що причиною трагічної загибелі Жванії та Юсупова став нещасний випадок - отруєння чадним газом від опалювального приладу.

Після приходу до влади 2012 року коаліції "Грузинська мрія" почалося повторне розслідування обставин смерті Жванії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram