ГоловнаСвіт

63% росіян вважають Порошенка нелегітимним президентом, - опитування

Більшість росіян підтримують участь російських добровольців у діях сепаратистів

63% росіян вважають Порошенка нелегітимним президентом, - опитування
архив
Фото: EPA/UPG

63% росіян вважають Петра Порошенка нелегітимним президентом, і лише 17% громадян Росії визнають його обрання законним, свідчать дані опитування аналітичного центру Юрія Левади ("Левада-центру") від 28 липня.

Увага росіян до українських подій зберігається - 64% опитаних уважно стежать за подіями. При цьому телебачення залишається головним джерелом інформації для значної частини населення - 94%. Як наголошують у повідомленні "Левада-центру", це "призводить до повної впевненості в об'єктивності реальності, яку подають там".

Опитування також засвідчило, що лише кожен четвертий опитаний згоден, що російські федеральні ЗМІ ведуть проти України пропагандистську інформаційну війну, однак більш ніж половина росіян - 58% - упевнені в об'єктивності російських ЗМІ.

У конфлікті на південному сході України росіяни займають сторону сепаратистів, визнаючи проведені на Донбасі (77%) і в Криму (86%) референдуми і схвалюючи участь російських добровольців у діях проросійських бойовиків на сході (66%). Водночас значна частина респондентів (51%) проти військового втручання РФ.

Опитування проводили 18-21 липня 2014 року серед 1,6 тисячі осіб у 134 населених пунктах країни. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram