ГоловнаСвіт

Під час аварії літака Air Algerie в Малі загинуло 116 осіб, - Олланд

Найімовірнішою причиною катастрофи експерти називають погані погодні умови

Під час аварії літака Air Algerie в Малі загинуло 116 осіб, - Олланд
Франсуа Олланд
Фото: guardian.co.uk

У результаті катастрофи літака авіакомпанії Air Algerie, що сталася 24 липня в Малі, всі пасажири загинули.

Про це заявив президент Франції, більше 50 громадян якої знаходилися на борту лайнера.

Уламки літака, що виконував рейс з Уагадугу в Алжир, були виявлені французькими військовими в районі міста Гао поблизу кордону з Буркіна-Фасо.

"Уже виявлено одну з "чорних скриньок", її доправили в Гао і, таким чином, її зможуть дослідити у найкоротші терміни, - сказав президент Франції Франсуа Олланд. - Ми знаємо, що уламки літака зосереджено на обмеженому просторі, але поки занадто рано робити висновки. Вони не примусять себе довго чекати".

Найімовірнішою версією причини катастрофи експерти називають погані погодні умови. Зв'язок з лайнером "Макдонелл Дуглас МД-83", зафрахтований Air Algerie у іспанської компанії Swiftair, було втрачено через 50 хвилин після вильоту. Як повідомив представник міністерства транспорту Буркіна-Фасо, пілот запитував дозволу змінити маршрут польоту через сильний буревій.

Всього на борту літака знаходилося 110 пасажирів та 6 членів екіпажу. Це третя велика авіакатастрофа за останній тиждень.

Нагадаємо, 23 липня у результаті аварійної посадки лайнера авіакомпанії TransAsia Airways в тайванському повіті Пенху загинула 51 людина. На борту літака було 54 особи та 4 члени екіпажу.

17 липня у Донецькій області було збито "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines. У літаку перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram