ГоловнаСвіт

Німецькі бізнесмени виступили за санкції проти РФ

Незважаючи на потенційну шкоду німецьким підприємствам

Німецькі бізнесмени виступили за санкції проти РФ

Голова Східного комітету німецької економіки Екгард Кордес висловився на підтримку нових санкцій проти Росії.

Як заявив Кордес в інтерв'ю економічному виданню Handelsblatt, якщо федеральний уряд і Євросоюз вводять санкції через те, що Росія занадто мало співпрацює у вирішенні української кризи, то комітет "на 100% це підтримує". Для німецьких підприємств це буде болісно, але "якщо треба платити ціну, то ми її заплатимо", заявив бізнесмен.

Близько місяця тому Кордес говорив, що не бачить потреби в економічних санкціях проти РФ.

Східний комітет німецької економіки - це впливова організація, що об'єднує німецьких бізнесменів, які працюють у Росії. Комітет існує з 1952 року і працює з 21 країною. Комітет здійснює посередництво в переговорах представників федерального уряду Німеччини з представниками урядів інших країн і представляє інтереси німецької економіки у двосторонніх комісіях. Комітет проводить профільні семінари, організовує поїздки делегацій, бере участь у міжнародних економічних ярмарках.

Після падіння на території України малайзійського літака США і країни ЄС ведуть переговори про посилення санкцій проти Росії. США вже ввели санкції проти групи російських сировинних і оборонних компаній. ЄС також розширив список санкцій, що набув чинності в п'ятницю. Секторальні санкції Євросоюзу проти РФ зараз проходять підготовку та обговорення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram