ГоловнаСвіт

Кемерон: Європа повинна протистояти Путіну

Глава британського уряду закликає ЄС до дій, незважаючи на ймовірну шкоду для європейської економіки

Кемерон: Європа повинна протистояти Путіну
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Падіння малайзійського "Боїнга" має стати каталізатором для зміни підходу до Росії та припинення конфлікту в Україні.

Про це прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон написав у п'ятницю, 25 липня, у своєму коментарі виданню New York Daily News.На думку Кемерона, Росія намагається дестабілізувати суверенну державу, порушити її територіальну цілісність, озброїти і навчити бандитське ополчення. І світ уже заплатив за це.

Як зазначає Рейтер, Кемерон закликає Євросоюз до жорсткіших санкцій проти Росії після аварії літака "Малайзійських авіаліній" в Україні. Зокрема, він виступає за заборону майбутніх продажів військової техніки Москві.

ЄС відчуває тиск з боку США і України, які вимагають жорстких дій щодо Росії, але деякі уряди країн-членів блоку побоюються можливої помсти з боку Москви, найбільшого постачальника енергоресурсів у ЄС.

"Економічна шкода Росії зашкодить і нашим власним економікам, - написав Кемерон. - Але серйозні економічні заходи - це єдина мова, яку Росія зрозуміє".

Напередодні ЄС увів санкції ще проти 15 чиновників і 18 компаній, причетних до конфлікту в Україні.

"Настав час, щоб нашу владу, вплив і ресурси відчули. Разом з Америкою Європа повинна зробити все необхідне, щоб протистояти Росії і покласти край конфлікту в Україні, перш ніж буде втрачено ще більше безневинних життів", - написав Кемерон у газетній статті.

Нагадаємо, 23 червня повідомляли, що Британія постачає зброю в РФ, незважаючи на заклики до санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram