ГоловнаСвіт

Палестина передала США свої пропозиції з врегулювання близькосхідного конфлікту

Остаточного плану з розв’язання кризи палестинці поки що не виробили

Палестина передала США свої пропозиції з врегулювання близькосхідного конфлікту
Джон Керри
Фото: EPA/UPG

Палестина передала свої пропозиції щодо врегулювання кризи в секторі Гази держсекретареві США Джону Керрі, заявив посол Палестини в РФ Фаєд Мустафа.

"Вчора було офіційне обговорення з Джоном Керрі в Рамаллі. Наш президент приймав його там, і ми з ними обговорили, як можна знайти домовленості щодо зупинки вогню в регіоні", - сказав Мустафа РИА Новости.

За його словами, палестинська сторона в діалозі з Керрі підкреслила необхідність якнайшвидшого призупинення блокади сектора Гази.

"Ми не можемо сказати, що є план, остаточний план, але є ідеї, які ми передали не тільки американцям. Це прохання палестинського народу, які повинні бути враховані, коли будуть прийматися політичні рішення", - сказав посол.

З 7 липня Ізраїль проводить операцію "Незламна скеля". Її офіційна мета полягає у припиненні ракетного обстрілу ізраїльських міст з боку сектора Гази. Авіація Армії оборони Ізраїлю завдала кілька тисяч авіаударів по тисячах цілей в Газі, палестинські бойовики також продовжують випускати ракети. У палестинському анклаві загинули більше 700 осіб. Втрати ізраїльтян набагато скромніші - близько 30 військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram