ГоловнаСвіт

Росія може відправити в'язнів на будівництво Керченського моста

Голова Федеральної служби виконання покарань стверджує, що "це люди не злочинного світу"

Росія може відправити в'язнів на будівництво Керченського моста
Фото: old.nr2.ru

В'язні російських тюрем можуть узяти участь у прибиранні околиць Сочі після зимової Олімпіади, а також у будівництві моста через Керченську протоку.

Про це заявив в інтерв'ю "Коммерсанту" заступник голови Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Росії Олег Коршунов.

ФСВП, як розповів Коршунов, готує проект благоустрою околиць Сочі, зокрема Красної Поляни, за участю в'язнів. Зараз до робіт залучено 200 засуджених, які відбувають покарання в колоніях-поселеннях.

"Вони мають право виходити за межі колоній і, як правило, не є рецидивістами, загалом, це люди не злочинного світу", - зазначив заступник голови відомства, запевнивши, що в'язнів із виправних установ загального і суворого режимів залучати не планують.

Окрім того, засуджені будуватимуть міст через Керченську протоку. "Потрібно буде робити залізобетон, займатися металообробкою. Ми в змозі допомогти і розраховуємо, що будуть великі замовлення, тому є намір підключити до їхньої реалізації колонії всього півдня Росії", - заявив Коршунов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram