ГоловнаСвіт

Сенатори закликали Обаму посилити санкції проти РФ

Члени Сенату також домагаються визнання ДНР міжнародною терористичною організацією

Сенатори закликали Обаму посилити санкції проти РФ
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Кілька американських сенаторів закликали президента США Барака Обаму ввести нові санкції проти оборонного, енергетичного і фінансового секторів російської економіки, а також розглянути можливість визнання самопроголошеної Донецької народної республіки терористичною організацією.

Підписи під відповідним документом поставили голова сенатського комітету з міжнародних відносин Роберт Менендес, голова комітету з розвідки Діана Файнстайн і голова комітету з військової служби Карл Левін.

"Ми рішуче наполягаємо на тому, щоб ви наполегливо реалізували свої повноваження, аби негайно ввести широкі санкції проти російського оборонного сектору, зокрема держкомпанії "Рособоронэкспорт", щоб запобігти постачанням зброї, обладнання, допомозі й навчанню сепаратистів в Україні. Ми також закликаємо вас додатково розглянути масштабніші санкції проти енергетичного, фінансового й інших секторів російської економіки", - йдеться в листі.

Необхідність таких дій сенатори обґрунтовують падінням малайзійського Boeing 777, унаслідок якого загинули 298 осіб, і тим, що РФ, за даними США, сприяє сепаратистам на сході України.

"Ми закликаємо вивчити можливість визнання Донецької народної республіки міжнародною терористичною організацією. Зростання свідчень порушень прав людини у Східній Україні, зокрема викрадень і тортур, говорить про те, що їхні дії загрожують життю невинних українців, не кажучи вже про тих бідолашних, які просто подорожували повітряним простором України", - заявили сенатори.

Парламент України 22 липня звернувся до міжнародних і європейських організацій з пропозицією визнати самопроголошені Донецьку і Луганську народні республіки терористичними організаціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram