ГоловнаСвіт

КПРФ має намір відстоювати права Компартії України

КПУ підозрюють у причетності до анексії Криму Росією і поставках зброї бойовикам на сході

КПРФ має намір відстоювати права Компартії України
Геннадий Зюганов

У КПРФ заявили, що допомагатимуть відстоювати в міжнародних організаціях права Компартії України (КПУ), фракцію якої у Верховній Раді може бути розпущено.

Про це повідомляє у вівторок, 22 липня, РИА Новости.

Раніше у вівторок Рада внесла зміни до регламенту для розпуску фракції КПУ, що дозволить голові Верховної Ради Олександрові Турчинову розпустити фракцію комуністів.

"Ми будемо допомагати нашим товаришам відстоювати позиції у всіх міжнародних організаціях, - сказав перший заступник голови ЦК КПРФ Іван Мельников. - А ще треба чітко розуміти: в тих умовах, які складаються в економіці України, політичний потенціал КПУ стає дедалі сильнішим. Тому їх і бояться". За його словами, дії української влади проти КПУ - це новий етап розвитку "фашистського руху" в Україні.

Лідер КПРФ Геннадій Зюганов, у свою чергу, нагадав, що фашистський режим у Європі в минулому столітті в першу чергу заборонив комуністичну партію. "Ми все зробимо для того, щоб ніяка заборона не подіяла на наших друзів в Україні", - сказав Зюганов в ефірі телеканалу "Россия 24".

Лідер КПРФ раніше звернувся до лідерів Німеччини, Франції та Італії з проханням виступити проти заборони КПУ.

Нагадаємо, 8 липня Мін'юст подав позов до суду з вимогою заборонити КПУ. За словами міністра юстиції Павла Петренка, в позові зібрані докази причетності представників КПУ до дій, що призвели до анексії Криму Росією, до поставок зброї і фінансування терористів у східних регіонах, до проведення сепаратистських референдумів у Луганській і Донецькій областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram